Vakantie in Emsland? Geheim over de grens, de Hümmling en het Hasetal


Vakantie in Emsland: natuur en recreatie

Uw vakantiebestemming ligt in het natuurgebied de Hümmling. Het Hasetal, een natuur- en recreatiegebied dat haar naam ontleent aan de rivier de Hase, maakt onderdeel uit van de Hümmling.

Heerlijke wandel- en fietsroutes voeren u door een regio waar nog van alles te ontdekken is en bij uitstek een prima vakantiebestemming voor fietsers, wandelaars en rustzoekers.

Of u houdt van bos en heide, meren en rivierlandschappen en/of uitgestrekte vlaktes met weidse uitzichten, Emsland heeft het.

 

Het Emsland is lange tijd bestempeld als "daar waar de hel op aarde begint"...nu een vriendelijk, bijna sprookjesachtig gebied, met idylische dorpjes, kronkelende riviertjes en spannende wouden.

Het gebied is lange tijd bestempeld als "daar waar de hel op aarde begint". Uitgestrekte wouden, donker, mysterieus en vooral moerassig. Een uitgestrekt nat landschap waar overleven slechts voor weinigen was weggelegd. Men leefde diep in de wouden in kleine nederzettingen. Met het opgraven van veen verdiende men de karige kost.

Rond 1930 bestempelde de opkomende nazi partij, het toch als een verloren gebied beschouwde Emsland, als prima uitvalbasis om 15 kampen te bouwen. Daarin werden vooral Russen te werk gesteld, onder erbarmelijke omstandigheden, in de natte donkere moerassen....op zoek naar veen.....

Na de tweede wereldoorlog vond er een kentering plaats. Er werd enorm geïnvesteerd en het Emsland werd tot wat het nu is : een vriendelijk, bijna sprookjesachtig gebied. Prachtige oorspronkelijke natuurgebieden , omringd door idylische dorpjes, kronkelende riviertjes en donkere wouden....alleen nu niet meer griezelig. 


 

Waldbühne Ahmsen

Openluchttheater midden in het bos. Meer dan 40.000 bezoekers per jaar. Elke zomer 2 verschillende voorstellingen.

Lees meer...<

Schloss Clemenswerth

Kasteel in Sögel. Van oorsprong een jachtslot. Rondom het slot staan 8 paviljoenen in een cirkel. Uniek in Europa.

Lees meer...<

Historische Hansemarkt

Uniek, Stad Haselünne is 2 dagen lang terug in 1300. Met middeleeuwse kledij, markten, muziek en gezelligheid.

Lees meer...<

Erlebnis park Emsflower

Moderne kwekerij in pot –en perkplanten. Loop door de tropische tuinen en de prachtige vlindertuin van 1000m2.

Lees meer...<

Go to top