Weekendje weg? Fietsvakanties in het Duitse Emsland

 

       


Fietsvakantie in Emsland (Hasetal en Hümmling)

Emsland is groot en biedt als echte fietsprovincie een ruim aanbod aan fietsroutes. Vanuit Ferienhaus Moin Ahmsen vindt u makkelijk aansluiting met verschillende fietsroutes die u door de bossen, heides en langs uitgestrekte landschappen van het Emsland laten voeren. De fietspaden zijn geasfalteerd, de wegbewijzering is dik in orde en de paden worden perfect onderhouden. De B&B bevind zich in het natuurgebied Hümmling, een deel van het Emsland wat mooi op de fiets te ontdekken valt.

Wandelen en fietsen is bij Ferienhaus Moin Ahmsen direct vanuit je hotelkamer verdwijnen in de sprookjesachtige bossen van het Emsland.

Wandelen

Wandelaars komen ruim aan hun trekken. De B&B grenst aan een leuk bos waar prima gewandeld kan worden. Door dicht naaldwoud, langs akkers met prachtig weidse uitzichten, weer terug naar Ahmsen. 15 autominuten brengt u in de weide omtrek naar vele natuurgebieden alwaar het ook prima wandelen is. Wandelaars kunnen niet altijd rekenen op perfecte paden en bewegwijzering. Avontuurlijk maar wel atijd goed opletten waar u heen loopt.

Voor de liefhebbers van de sport Geocaching kunt u in dit deel van Emsland prima terecht. De regio ligt vol met schatten die door middel van GPS te vinden zijn. Neem de smartphone mee, goede zin en handige tools om de raadsels en puzzels het hoofd te bieden en ga op schattenjacht. Meer informatie vind u op http://www.geocaching.nl.

Emsland route - 300 km      

Alle hoogtepunten die de provincie Emsland te bieden heeft komen voorbij gedurende deze fietsroute. Kruisend door de sprookjesbossen van het parkachtige Hümmling beleeft u op een unieke wijze het Emsland. Via het jachtslot Schloss Clemenswerth in Sögel, brengt u een bezoek aan de korenbranderijen in Haselünne en winkelt u in het karakteristieke centrum van Meppen. Tijdens de route treft u zorgvuldig gerestaureerde vakwerkboerderijen, 4.000 jaar oude hunebedden, windmolens, watermolens, geheimzinnige verstilde lapjes moeras en dan weer een trots buitenhuis op een landgoed aan. De Emslandroute is een belevenis. Vanuit onze B&B kunt u ook prima kleinere onderdelen van de route verkennen. 

Met ongeveer 3500 km aan fietspaden is het Emsland dé regio voor een heerlijke fietsvakantie, In de gezellige dorpjes serveert men graag een heerlijke koffie, uiteraard met duitse Kuche....

Hase-Ems tour 265 km    

Water is wat u veel tegen gaat komen tijdens deze Hase-Ems route. Fietsend langs de Hase door de dorpen waar deze rivier je heen voert zijn er verschillende watermolens, sluizen en waterkeringen te bewonderen. Uiteindelijk splitst de Hase zich op en gaat over in de rivier de Ems. Vanaf Osnabrück door naar Löningen, Herzlake, Haselünne en Meppen, laat ook deze route vele hoogtepunten van het Hasetal zien.

 


 

Schloss Clemenswerth

Kasteel in Sögel. Van oorsprong een jachtslot. Rondom het slot staan 8 paviljoenen in een cirkel. Uniek in Europa.

Lees meer...<

Kornbrennerei Haselünne

Rondleiding door de korn branderijen in Haselünne (Heydt, Berentzen, Rosche) en zie hoe Schnapps wordt gemaakt.

Lees meer...<

Erlebnis park Emsflower

Moderne kwekerij in pot –en perkplanten. Loop door de tropische tuinen en de prachtige vlindertuin van 1000m2.

Lees meer...<

Meyer Werft Papenburg

Één van de grootste werven ter wereld. Meer dan 300.000 bezoekers per jaar zien hoe luxe cruiseschepen worden gebouwd.

Lees meer...<

Go to top