Te doen in Emsland

Bezoek bijzondere dorpjes en stadtjes zoals Haselünne, Meppen of Löningen. Grotere Duitse steden als Osnabrück en Cloppenburg (50 autominuten) zijn ook zeker de moeite van het bezoeken waard.

De B&B ligt maar 50 km van de Nederlandse grens verwijderd dus behoort een bezoekje aan Emmen en het Wildlands dierenpark ook tot de mogelijkheden.

Musea, oude kloosters en kerken, molens, hunebedden het unieke jachtslot Schloss Clemenswerth in Sögel...maken het Emsland ook op cultureel gebied een regio waar genoeg te beleven valt. En alles per fiets prima te bereiken.

Eten en drinken in Duitsland

Hoewel maar net over de grens...u bent toch echt even op vakantie in Duitsland. Dat betekent eten op zijn Duits. Goed, goedkoop en lekker, Verwen uzelf en stap binnen in één van de vele Konditoreien (bakkerij met zitje) voor een verse kop koffie met een lekker stuk taart, In de zomer worden er diverse feesten gegeven in de verschillende dorpen. Doe je tegoed aan Schnapps terwijl iedereen in Middeleeuwse kledij rondloopt in Haselünne of waan jezelf een kasteelheer of vrouw in Schloss Clemenswerth.

 

Duitse gastronomie.....Kaffee und Kuche. Bitte ein Bit. Heerlijk ontspannen genieten van goed eten in lokale restaurantjes 

Binnen een straal van 10 autominuten zijn er vanuit onze Bed en Breakfast diverse leuke restaurants te vinden voor een goed diner. Duits, Italiaans, Grieks, Aziatisch...voor de kleine en grotere portemonnee.

 


 

Waldbühne Ahmsen

Openluchttheater midden in het bos. Meer dan 40.000 bezoekers per jaar. Elke zomer 2 verschillende voorstellingen.

Lees meer...<

Schloss Clemenswerth

Kasteel in Sögel. Van oorsprong een jachtslot. Rondom het slot staan 8 paviljoenen in een cirkel. Uniek in Europa.

Lees meer...<

Historische Hansemarkt

Uniek, Stad Haselünne is 2 dagen lang terug in 1300. Met middeleeuwse kledij, markten, muziek en gezelligheid.

Lees meer...<

Erlebnis park Emsflower

Moderne kwekerij in pot –en perkplanten. Loop door de tropische tuinen en de prachtige vlindertuin van 1000m2.

Lees meer...<

Go to top